Zöldséges fasírt

2017.10.09

Már rég ki akartam próbálni ezt a zöldséges fasírt receptet. Most ötletet is kaptam hozzá a Nosalty oldalról. Finom lett. Óvatosan kell sütni, mert a borsó hajlamos pattogni, készítsük elő a fedőt. Nem kell megijedni, ha túl lazának találjuk a tojásos, zöldséges rizst, majd a zsemlemorzsa összefogja. Óvatosan kell forgatni is.

Hozzávalók:

  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 15 dkg rizs
  • 20 dkg mexikói keverék
  • 10 dkg gomba
  • 1-2 db tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 csokor petrezselyem
  • 6 dl víz (vagy húslé )
  • 3 dl napraforgó olaj (a sütéshez)

Elkészítés:

  1. A rizst megmossuk, lecsöpögtetjük.
  2. A gombát és a hagymát megpucoljuk, mossuk, és apróra aprítjuk.
  3. Egy evőkanál olajon megpirítjuk a hagymát, rádobjuk a rizst, kicsit átpirítjuk, hozzáadjuk a zöldségeket, és felöntjük annyi húslével, amennyi szükséges a rizottó főzéséhez. (én apránként adom hozzá)
  4. Ízesítjük sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel.
  5. Rizstől függ a főzési idő, de kb. 10-15 percig kis lángon főzzük.
  6. Ha kihűlt, belekeverjük a nyers tojást, gombócokat formálunk belőle, megforgatjuk zsemlemorzsába, és forró, bő olajban arany barnára sütjük.
  7. Konyhai törlőpapírra kiszedjük.
  8. Majonézzel tálaljuk.

Megjegyzés:

  • Bármilyen zöldségből készíthető!
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el
Sütiket használunk, hogy biztosítsuk a weboldal megfelelő működését és biztonságát, valamint hogy a lehető legjobb felhasználói élményt kínáljuk Neked.

Haladó beállítások

Itt testreszabhatod a süti beállításokat. Engedélyezd vagy tiltsd le a következő kategóriákat, és mentsd el a módosításokat.