Zöldséges fasírt
2017.10.09

Már rég ki akartam próbálni ezt a zöldséges fasírt receptet. Most ötletet is kaptam hozzá a Nosalty oldalról. Finom lett. Óvatosan kell sütni, mert a borsó hajlamos pattogni, készítsük elő a fedőt. Nem kell megijedni, ha túl lazának találjuk a tojásos, zöldséges rizst, majd a zsemlemorzsa összefogja. Óvatosan kell forgatni is.
Hozzávalók:
- 1 kis fej vöröshagyma
- 15 dkg rizs
- 20 dkg mexikói keverék
- 10 dkg gomba
- 1-2 db tojás
- 10 dkg zsemlemorzsa
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 csokor petrezselyem
- 6 dl víz (vagy húslé )
- 3 dl napraforgó olaj (a sütéshez)
Elkészítés:
- A rizst megmossuk, lecsöpögtetjük.
- A gombát és a hagymát megpucoljuk, mossuk, és apróra aprítjuk.
- Egy evőkanál olajon megpirítjuk a hagymát, rádobjuk a rizst, kicsit átpirítjuk, hozzáadjuk a zöldségeket, és felöntjük annyi húslével, amennyi szükséges a rizottó főzéséhez. (én apránként adom hozzá)
- Ízesítjük sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel.
- Rizstől függ a főzési idő, de kb. 10-15 percig kis lángon főzzük.
- Ha kihűlt, belekeverjük a nyers tojást, gombócokat formálunk belőle, megforgatjuk zsemlemorzsába, és forró, bő olajban arany barnára sütjük.
- Konyhai törlőpapírra kiszedjük.
- Majonézzel tálaljuk.
Megjegyzés:
- Bármilyen zöldségből készíthető!