Faluszéli Házikó

Kézműves ez+az

Szeretem a különleges kézműves termékeket, ezért próbálok ki több féle technikát. Édesanyámtól a horgolást és kötést tanultam meg, párom édesanyjától hímezni, varrni tanultam. Autodidakta módon tanultam makramézni, faragni, dekupázsolni, üveget festeni, szalaghímezni. Mikor fél évszázados lettem, eldöntöttem, hogy megtanulom a gyöngyfűzést is. Ezt azóta is művelem.

Mikor kicsik voltak a gyerekek, mindent megvarrtam, kötöttem és horgoltam nekik. Odáig fajult a dolog, hogy még kord nadrágot is varrtam, mert az oviban eszméletlen mennyiségű ruhát pusztítottak el, így jobban jártam a saját készítésű ruhákkal. Régi Burdából vettem a szabásmintát, ezt bővítettem, ahogy nőttek a gyerekek.

Később, amikor cserkészek lettek, felkért a cserkészet vezetője, hogy tartsak kézműves foglalkozást a gyerekeknek. Azt hiszem karácsonyi adventi koszorút készítettünk. Azóta már sokfelé tartok foglalkozást, különböző kézműves technikákkal ismertetem meg a gyerkőcöket: gyöngyözünk, varrunk, hímzünk, papírtechnikázunk, faragunk, üveget festegetünk, dekupázsolunk, makramézunk... Néha teljesen meghatódok attól, hogy izgő-mozgó eleven gyereket le tudom ültetni kézműveskedni, és ráadásul még örömmel is teszi.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el