Baconos kenyér

2017.10.13

Elfogyott a kenyerünk, nekiálltam sütni. Nagyon finom lett, Gábor fiam rögtön nekiesett. Igazán tartalmas, jó ízű kenyeret kaptam, ki fogom próbálni sonkával is. Senki ne féljen a kenyérsütéstől, mert semmi exra nincs benne, és sokkal ízletesebb, tömörebb kenyeret kapunk, mint amit a boltokban árulnak. Ráadásul nincs benne semmilyen adalék.

Hozzávalók:

  • 40 dkg finomliszt BL50
  • 20 dkg rétesliszt (vagy teljes kiőrlésű liszt)
  • 3,2 dl víz
  • 2 dkg élesztő
  • 4 ek napraforgó olaj
  • 0,5 teáskanál cukor
  • 2 kávéskanál só
  • 10 dkg bacon

Elkészítés:

  1. Vizet a cukorral összekeverjük, és meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és langyos helyen megfuttatjuk.
  2. A sima lisztet átszitáljuk, belerakjuk a réteslisztet és a sót. Összekeverjük.
  3. Hozzáadjuk a felhabosodott élesztőt, és összedolgozzuk. Apránként adjuk hozzá az olajat, és még mindig dagasszuk egészen addig, amíg a tészta el nem válik az edény falától, és nem lesz szép tiszta a kezünk. Kb. 20 perc.
  4. Ekkor letakarjuk az edényt, és meleg helyen kelesztjük a tésztát. Ez kb. 40 perc.
  5. Ha megkelt, kiborítjuk lisztes felületre, kezünkkel széthúzogatjuk kb. 50x50 cm-re, mint ha lángos lenne.
  6. Megszórjuk apróra vágott bacon szalonnával, és feltekerjük, mint a bejglit.
  7. Megformázzuk, kiolajozott formába rakjuk, és még 1/2 órát kelesztjük.
  8. Tetejét bevagdossuk, és előmelegített 180 fokos sütőben, 50-60 perc alatt megsütjük.
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el