Bögrés, mákos-diós, almás krémes

2017.05.21

Egyik kedvenc bögrés sütimet mutatom meg Nektek. Egyszerűen, gyorsan el lehet készíteni. Könnyű és mennyei az íze. Lehet muffinnak, tortának használni. Próbáljátok ki, nem bánjátok meg :)

Hozzávalók:

A tésztához

  • 1 bögre mák (vagy dió darálva)
  • 1 bögre finomliszt
  • 1 bögre cukor
  • 1 csipet só
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl tej
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 3 db tojás
  • 1 db alma

A krémhez

  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 15 dkg margarin (lágy)
  • 10 dkg cukor
  • ½ citrom reszelt héja

Elkészítés:

  1. 4 dl tejjel pudingot főzünk, majd lehűtjük.
  2. A margarint kikeverjük a cukorral és a citromhéjjal.
  3. Ha kihűlt a puding, hozzákeverjük a margarinhoz. Hűtőbe tesszük.
  4. A mákot vagy diót (én mindkettőt tettem bele) a liszttel, cukorral, csipet sóval és a sütőporral szárazon összekeverjük.
  5. Egy másik edényben az olajat, az 1 dl tejet és a tojássárgákat a reszelt almával szintén összekeverjük, majd apránként hozzáadjuk a száraz hozzávalókat. Jó alaposan géppel összedolgozzuk.
  6. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és az előbbi masszához már csak kanállal, nagy mozdulatokkal hozzáadjuk.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
  8. Előmelegített légkeveréses sütőben, 180 fokon, 25-30 percig sütjük. Tűpróba! (A sütőben kb. középre vagy egy kicsit feljebb rakjuk a rácsot.)
  9. Ha kihűlt a tészta, félbevágjuk, és megkenjük a krém 2/3 részével. Összeillesztjük a tésztalapokat, és a maradék krémet a tetejére kenjük.
  10. Megszórjuk darált dióval vagy mákkal.

Megjegyzés:

  • A bögre mérete: 2 dl
  • Lehet kókuszreszelékkel és mandulával is készíteni.
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el