Bögrés, mákos-diós, almás krémes
2017.05.21
![](https://e4a648d4c7.cbaul-cdnwnd.com/c5f82d3cac597c9e6e2c0cfbb364783c/200000131-83c8a84ba3/b%C3%B6gr%C3%A9s-kr%C3%A9mes.jpg?ph=e4a648d4c7)
Egyik kedvenc bögrés sütimet mutatom meg Nektek. Egyszerűen, gyorsan el lehet készíteni. Könnyű és mennyei az íze. Lehet muffinnak, tortának használni. Próbáljátok ki, nem bánjátok meg :)
Hozzávalók:
A tésztához
- 1 bögre mák (vagy dió darálva)
- 1 bögre finomliszt
- 1 bögre cukor
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl tej
- 1 dl napraforgó olaj
- 3 db tojás
- 1 db alma
A krémhez
- 4 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 15 dkg margarin (lágy)
- 10 dkg cukor
- ½ citrom reszelt héja
Elkészítés:
- 4 dl tejjel pudingot főzünk, majd lehűtjük.
- A margarint kikeverjük a cukorral és a citromhéjjal.
- Ha kihűlt a puding, hozzákeverjük a margarinhoz. Hűtőbe tesszük.
- A mákot vagy diót (én mindkettőt tettem bele) a liszttel, cukorral, csipet sóval és a sütőporral szárazon összekeverjük.
- Egy másik edényben az olajat, az 1 dl tejet és a tojássárgákat a reszelt almával szintén összekeverjük, majd apránként hozzáadjuk a száraz hozzávalókat. Jó alaposan géppel összedolgozzuk.
- A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és az előbbi masszához már csak kanállal, nagy mozdulatokkal hozzáadjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
- Előmelegített légkeveréses sütőben, 180 fokon, 25-30 percig sütjük. Tűpróba! (A sütőben kb. középre vagy egy kicsit feljebb rakjuk a rácsot.)
- Ha kihűlt a tészta, félbevágjuk, és megkenjük a krém 2/3 részével. Összeillesztjük a tésztalapokat, és a maradék krémet a tetejére kenjük.
- Megszórjuk darált dióval vagy mákkal.
Megjegyzés:
- A bögre mérete: 2 dl
- Lehet kókuszreszelékkel és mandulával is készíteni.