Csilis-répás káposztasaláta
2017.07.08

Egyszerű, gyors saláta, natúr és rántott húshoz kitűnő.
Hozzávalók:
- 1 kg káposzta
- 2 db sárgarépa
- 2 db chili
- só
- köménymag
- 1 ek cukor
- 1 ek ecet
- 1 dl víz
Elkészítés:
- A káposztát legyaluljuk, sózzuk, és megszórjuk köménymaggal. Állni hagyjuk kb. 1 órát.
- Ízlés szerint elkészítjük a saláta levét (víz, cukor és ecet).
- A káposztából kinyomkodjuk a sós levet, és a salátalébe tesszük.
- A répát megpucoljuk, megmossuk, és nagylyukú reszelőn a salátához reszeljük.
- A chili paprikát félbevágjuk, kivágjuk a magházát, majd vékony csíkokra vágjuk, és hozzáadjuk a salátánkhoz.
- Alaposan összekeverjük, és hűtőben 1 órát pihentetjük.