Csipkebogyó dzsem
2017.07.18
![](https://e4a648d4c7.cbaul-cdnwnd.com/c5f82d3cac597c9e6e2c0cfbb364783c/200000161-797cf7a772/csipkebogy%C3%B3-lekv%C3%A1r.jpg?ph=e4a648d4c7)
Minden évben ki akarom irtani a vadrózsát a portáról, de ősszel mindig megkegyelmezek neki. Csupa seb a kezem, mire leszüretelem, de megéri.
Hozzávalók:
- 60 dkg csipkebogyó
- 30 dkg cukor
- 1 l víz
- 1 csomag dzsemfix
Elkészítés:
- A csipkebogyót megtisztítjuk, alaposan megmossuk, összeaprítjuk.
- 3-4 dl vizet felforralunk, beletesszük a csipkebogyót, lefedjük, és másnapig állni hagyjuk.
- Másnap leszűrjük, ezt a levet félretesszük.
- Az összeaprított csipkebogyót felöntjük 6 dl vízzel, és lassú tűzön 1 órán keresztül főzzük. Ennyi idő alatt megpuhul.
- Átpasszírozzuk egy szitán.
- Hozzáöntjük az áztatott csipkebogyólevet, és felforraljuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a dzsemfixet, és 5-10 percig főzzük.
- Kiforrázott, tiszta üvegekbe töltjük, lezárjuk.
- Száraz dunsztba tesszük.