Csipkebogyó dzsem

2017.07.18

Minden évben ki akarom irtani a vadrózsát a portáról, de ősszel mindig megkegyelmezek neki. Csupa seb a kezem, mire leszüretelem, de megéri.

Hozzávalók:

  • 60 dkg csipkebogyó
  • 30 dkg cukor
  • 1 l víz
  • 1 csomag dzsemfix

Elkészítés:

  1. A csipkebogyót megtisztítjuk, alaposan megmossuk, összeaprítjuk.
  2. 3-4 dl vizet felforralunk, beletesszük a csipkebogyót, lefedjük, és másnapig állni hagyjuk.
  3. Másnap leszűrjük, ezt a levet félretesszük.
  4. Az összeaprított csipkebogyót felöntjük 6 dl vízzel, és lassú tűzön 1 órán keresztül főzzük. Ennyi idő alatt megpuhul.
  5. Átpasszírozzuk egy szitán.
  6. Hozzáöntjük az áztatott csipkebogyólevet, és felforraljuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a dzsemfixet, és 5-10 percig főzzük.
  7. Kiforrázott, tiszta üvegekbe töltjük, lezárjuk.
  8. Száraz dunsztba tesszük.
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el