Franciasaláta őzgerinc formában

2017.07.20

Sonka, hidegtálak, húsok finom kísérője, de akár egy egyszerű vacsora vagy előétel is lehet belőle. Fontos kibélelni a formát, mert így egyszerűen ki lehet borítani belőle, és a fóliát óvatosan lehúzni róla. Meg lehet bolondítani sonkával, főtt tojással.

Hozzávalók:

  • 850 g tejföl
  • 200 g majonéz
  • 1 ek mustár
  • 1 ek citromlé
  • 1 ek porcukor
  • 250 g mirelit franciasaláta
  • 1 cs zselatin
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. A tejföl 2/3 részét összekeverjük a majonézzel, mustárral, citromlével, porcukorral és ízesítjük sóval, borssal.
  2. A maradék 1/3 rész tejfölhöz hozzáadjuk a zselatint, és lassú tűzön, folytonos keverés mellett felmelegítjük, míg a zselatin el nem olvad benne. Nem szabad forralni!
  3. Összekeverjük!
  4. A zöldségeket pároló betétre helyezzük, és megpároljuk.
  5. Ha kihűlt, összekeverjük a tejföllel, fóliával kibélelt őzgerincformába öntjük, és hűtőben minimum 3 órát pihentetjük.
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el