Franciasaláta őzgerinc formában
2017.07.20
![](https://e4a648d4c7.cbaul-cdnwnd.com/c5f82d3cac597c9e6e2c0cfbb364783c/200000162-1efc91ff74/franciasal%C3%A1ta-%C5%91zgerincform%C3%A1ban.jpg?ph=e4a648d4c7)
Sonka, hidegtálak, húsok finom kísérője, de akár egy egyszerű vacsora vagy előétel is lehet belőle. Fontos kibélelni a formát, mert így egyszerűen ki lehet borítani belőle, és a fóliát óvatosan lehúzni róla. Meg lehet bolondítani sonkával, főtt tojással.
Hozzávalók:
- 850 g tejföl
- 200 g majonéz
- 1 ek mustár
- 1 ek citromlé
- 1 ek porcukor
- 250 g mirelit franciasaláta
- 1 cs zselatin
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítés:
- A tejföl 2/3 részét összekeverjük a majonézzel, mustárral, citromlével, porcukorral és ízesítjük sóval, borssal.
- A maradék 1/3 rész tejfölhöz hozzáadjuk a zselatint, és lassú tűzön, folytonos keverés mellett felmelegítjük, míg a zselatin el nem olvad benne. Nem szabad forralni!
- Összekeverjük!
- A zöldségeket pároló betétre helyezzük, és megpároljuk.
- Ha kihűlt, összekeverjük a tejföllel, fóliával kibélelt őzgerincformába öntjük, és hűtőben minimum 3 órát pihentetjük.