Füge lekvár gyorsan, finoman...
2017.06.29
![](https://e4a648d4c7.cbaul-cdnwnd.com/c5f82d3cac597c9e6e2c0cfbb364783c/200000144-d9083da00d/f%C3%BCge-dzsem.jpg?ph=e4a648d4c7)
Itthoni kertemben van egy nagy füge bokor, sajnos a télen teljesen elfagyott, így az idén csak a tavalyról megmaradt 1-2 üveg lekvárt ehetjük meg.
Hozzávalók:
- 0,5 kg füge
- 10 dkg cukor
- 0,5 kk citromsav
- 1 dl víz
- ½ cs dzsemfix 3:1
Elkészítés:
- A lekváros üvegeket kimossuk, öblítjük és pár percig lobogó, forró, ecetes vízben kifőzzük.
- A fügéket megmossuk, héjától megszabadítjuk. Összeaprítjuk.
- Feltesszük főni 1 dl vízzel.
- Nagyon gyorsan megfő és szétesik, ekkor hozzáadjuk a cukrot, citromsavat és a dzsemfixet.
- Még 5 percig főzzük, üvegekbe rakjuk, lezárjuk.
- Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Megjegyzés:
- Nagyon finom naranccsal keverve.