Gombás natúrszelet Bokiné módra

2017.07.07

Ez a recept hasonlít a "jóasszony módra" készült receptekre, de én kicsit átalakítottam a családom szájíze szerint. Nagyon praktikus vendégváró recept, mert a sütés előtti fázisig elkészítem előző este, és másnap már csak sütni kell.


Egyik online szakácskönyv oldalra tettem fel ezt a receptet, egy hét után google-n rákerestem és egy debreceni étteremben, ugyan ezen a névvel fent volt az étlapon. Jót nevettünk párommal :)

Hozzávalók:

  • 100 dkg csirkemell filé
  • 50 dkg gomba
  • 10 dkg bacon
  • 30 dkg gépsonka
  • 20 dkg sertéstarja (főtt )
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 db közepes vöröshagyma
  • 1 db paprika (piros, húsos)
  • 1 db tv paprika
  • 1 db zöldpaprika (kosszarvú)
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 3 ek napraforgó olaj (mangalica zsír)
  • 15 dkg sajt

Elkészítés:

  1. A csirkemelleket felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk. Majd lisztbe forgatjuk, és hirtelen kisütjük.
  2. Tepsibe, sorba rakjuk egymás mellé.
  3. A maradék olajon a bacont megpirítjuk, rádobjuk az apróra vágott hagymát, és tovább pirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, sonkát, főtt tarját és az apróra kockázott paprikákat.
  5. Megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel.
  6. Ízesítjük sóval, borssal. Fedő alatt 15 percig pároljuk.
  7. Ráöntjük a natúrszeletekre, és reszelt sajttal megszórjuk.
  8. Előmelegített sütőben 30 percig sütjük 180 fokon.
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el