Gombás natúrszelet Bokiné módra
2017.07.07
![](https://e4a648d4c7.cbaul-cdnwnd.com/c5f82d3cac597c9e6e2c0cfbb364783c/200000152-1f96b20948/gomb%C3%A1sh%C3%BAs-bokin%C3%A9m%C3%B3dra.jpg?ph=e4a648d4c7)
Ez a recept hasonlít a "jóasszony módra" készült receptekre, de én kicsit átalakítottam a családom szájíze szerint. Nagyon praktikus vendégváró recept, mert a sütés előtti fázisig elkészítem előző este, és másnap már csak sütni kell.
Egyik
online szakácskönyv oldalra tettem fel ezt a receptet, egy hét után google-n
rákerestem és egy debreceni étteremben, ugyan ezen a névvel fent volt az
étlapon. Jót nevettünk párommal :)
Hozzávalók:
- 100 dkg csirkemell filé
- 50 dkg gomba
- 10 dkg bacon
- 30 dkg gépsonka
- 20 dkg sertéstarja (főtt )
- 1 csokor petrezselyem
- 2 db közepes vöröshagyma
- 1 db paprika (piros, húsos)
- 1 db tv paprika
- 1 db zöldpaprika (kosszarvú)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 evőkanál finomliszt
- 3 ek napraforgó olaj (mangalica zsír)
- 15 dkg sajt
Elkészítés:
- A csirkemelleket felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk. Majd lisztbe forgatjuk, és hirtelen kisütjük.
- Tepsibe, sorba rakjuk egymás mellé.
- A maradék olajon a bacont megpirítjuk, rádobjuk az apróra vágott hagymát, és tovább pirítjuk.
- Hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, sonkát, főtt tarját és az apróra kockázott paprikákat.
- Megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel.
- Ízesítjük sóval, borssal. Fedő alatt 15 percig pároljuk.
- Ráöntjük a natúrszeletekre, és reszelt sajttal megszórjuk.
- Előmelegített sütőben 30 percig sütjük 180 fokon.