Gyümölcskenyér

2017.06.27

Sok receptből összegyúrt saját recept. Nagyon finom, könnyű a tésztája. Sokáig friss maradna, ha meghagyná a családom.

Hozzávalók:

  • 1 bögre finomliszt (bögre 2,5 dl)
  • 15 dkg rétesliszt
  • 10 dkg mandula (durvára darálva)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 15 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1,5 dl napraforgó olaj
  • 1,5 dl tej
  • 3 db tojás
  • 20 dkg aszalt gyümölcsök
  • 5 dkg dió
  • 5 dkg datolya
  • 3 dkg kandírozott narancshéj
  • 1 kk citromhéj (reszelve)
  • 2 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 2 ek méz

Elkészítés:

  1. A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük (liszt, rétesliszt, darált mandula, cukor, vaníliás cukor, sütőpor, szódabikarbóna, mézeskalács fűszerkeverék).
  2. Az aszalt gyümölcsöket, jelen esetben aszalt áfonyát, szilvát, datolyát, kandírozott narancshéjat és diót nagyobb darabokra aprítjuk.
  3. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához hozzákeverjük az olajat, mézet, reszelt citromhéjat és tejet. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
  4. A tojássárgájás keveréket összedolgozzuk a száraz hozzávalókkal. A felvert fehérjét már csak nagy mozdulatokkal, lapáttal keverjük a tésztához.
  5. Sütőpapírral kibélelt őzgerincformába öntjük a masszát. Ebből az adagból 2 db lesz. Csak 2/3 részig öntsük, mert sokat változik a térfogata.
  6. 170 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. Tűpróba!
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el