Kelkáposztás töltött káposzta

2017.05.17

Jucus barátnőmnél ettem először ilyet. Finom nyári étel, friss káposztából. Lehet pulykahúsból is készíteni, akkor teljesen zsírmentes. Másnap hidegen isteni :)

Hozzávalók:

  • 1 kg darált sertéshús
  • 2 közepes fej kelkáposzta
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 db közepes vöröshagyma
  • 2 db tojás
  • 1 bögre rizs
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • fűszerpaprika ízlés szerint
  • őrölt fűszerkömény ízlés szerint
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 3 dl húsleves alaplé
  • 50 dkg tejföl
  • 5 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

  • A kelkáposzta leveleket torzsájáról leszedjük, kiválogatunk kb. 20 db egyforma méretű leveleket, melyeket bő, forró vízben pár percig előfőzzünk.
  • A rizst félkeményre főzzük.
  • A füstölt szalonnát zsírjára sütjük, majd kiszedjük belőle a szalonna darabokat.
  • A tejfölt kikeverjük a szalonna darabokkal.
  • A szalonna zsíron megdinszteljük az apróra vágott vörös hagymát.
  • Egy méretes tálban bekeverjük a darált húst dinsztelt hagymával, sóval, borssal, pirospaprikával, őrölt köménnyel, főtt rizzsel, nyers tojással.
  • Megtöltjük a káposzta leveleket és 25X39 tepsibe sorakoztatjuk őket.
  • Tetejére paradicsomot és paprikát lehet karikázni.
  • Felöntjük húslével, hogy félig ellepje, és lefóliázva 1 órát főzzük a sütőben.
  • Levesszük a fóliát róla és rákenjük az összes tejfölt, majd visszatesszük a sütőbe és még 30-35 percig sütjük.
  • Tejföllel tálaljuk.
  • Megszórhatjuk még sajttal is.
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el