Kókusztekercs sütés nélkül

2017.07.03

Évekig sima vajas, kókuszos krémmel töltöttem ezt a sütit. Egyszer együtt készítettem a mézes krémesemmel, amiből maradt ki főtt tejbegríz, így gondoltam egy nagyot, és belekevertem a kókuszos krémbe. A család rögtön észrevette, mit csináltál másképp, így jobb, finomabb. Azóta így készítem. Próbáljátok ki, nagyon finom.

Hozzávalók:

A tésztához

  • 50 dkg darált keksz
  • 15 dkg porcukor
  • 3 ek cukrozatlan kakaópor
  • 5 dkg margarin
  • 3 ek rum
  • 1 dl tejszín
  • 0.5 kk fahéj

A krémhez

  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 2 dl tej
  • 3 ek búzadara
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 ek vaníliás cukor
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csipet só

Elkészítés:

  1. A tejjel, a búzadarával, a reszelt citrom héjával és csipet sóval megfőzzük a tejbegrízt. Lehűtjük.
  2. A kekszes tésztához összekeverjük szárazon a darált kekszet, a porcukrot, a kakaót és a fahéjat. Hozzáadjuk a margarint, a rumot, és a tejszínnel gyúrható tésztává dolgozzuk.
  3. A krémhez a margarint habosra keverjük a porcukorral és vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a lehűlt tejbegrízt és a kókuszreszeléket.
  4. A kekszes tésztát téglalapformára nyújtjuk, megkenjük a kókuszos krémmel, és feltekerjük. Hűtőben tároljuk.

Megjegyzés:

  • Két réteg átlátszó fólia között szoktam kinyújtani, így szép egyenletes lesz a tészta.
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el