Kókusztekercs sütés nélkül
2017.07.03
Évekig sima vajas, kókuszos krémmel töltöttem ezt a sütit. Egyszer együtt készítettem a mézes krémesemmel, amiből maradt ki főtt tejbegríz, így gondoltam egy nagyot, és belekevertem a kókuszos krémbe. A család rögtön észrevette, mit csináltál másképp, így jobb, finomabb. Azóta így készítem. Próbáljátok ki, nagyon finom.
Hozzávalók:
A tésztához
- 50 dkg darált keksz
- 15 dkg porcukor
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- 5 dkg margarin
- 3 ek rum
- 1 dl tejszín
- 0.5 kk fahéj
A krémhez
- 20 dkg margarin
- 20 dkg kókuszreszelék
- 2 dl tej
- 3 ek búzadara
- 1 citrom reszelt héja
- 2 ek vaníliás cukor
- 15 dkg porcukor
- 1 csipet só
Elkészítés:
- A tejjel, a búzadarával, a reszelt citrom héjával és csipet sóval megfőzzük a tejbegrízt. Lehűtjük.
- A kekszes tésztához összekeverjük szárazon a darált kekszet, a porcukrot, a kakaót és a fahéjat. Hozzáadjuk a margarint, a rumot, és a tejszínnel gyúrható tésztává dolgozzuk.
- A krémhez a margarint habosra keverjük a porcukorral és vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a lehűlt tejbegrízt és a kókuszreszeléket.
- A kekszes tésztát téglalapformára nyújtjuk, megkenjük a kókuszos krémmel, és feltekerjük. Hűtőben tároljuk.
Megjegyzés:
- Két réteg átlátszó fólia között szoktam kinyújtani, így szép egyenletes lesz a tészta.