Könnyű saláta

2017.08.20

A hűtőben találtam egy kis maradék káposztasalátát, a zöldséges dobozban meg a hozzávalókat. Könnyű, nem erőteljes ízű saláta. Nem barnul meg, másnap is fogyasztható. Most egy pite-formába rétegeztem és gyönyörűen lehet szeletelni.

Hozzávalók:

A káposztasalátához

  • ½ kg káposzta
  • só ízlés szerint
  • ½ kávéskanál köménymag
  • 0,5 dl ecet
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 l víz

A zöldségekhez

  • ½ db kígyóuborka
  • 1 db lila hagyma
  • 10 dkg csemegekukorica
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika

Az öntethez

  • 2 dl joghurt vagy tejföl
  • 2 evőkanál majonéz
  • 0,5 teáskanál kapor
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

  1. A zöldségeket megmossuk, és vékonyra szeleteljük. Nem sózzuk, mert a káposztasalátában lévő só bőven elég!
  2. Elkészítjük az öntetet: a joghurtba keverjük az olajat, majonézt és az apróra vágott kaprot.
  3. Egy tálba rakjuk a káposztasalátát, meglocsoljuk öntettel, rárakjuk az uborkát, paradicsomot, lilahagymát, paprikát és megint meglocsoljuk öntettel, majd rászórjuk a konzerv kukoricát és megint meglocsoljuk. Nem fontos a sorrend!
  4. Hűtőben minimum 2 órát pihentetjük.
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el
Sütiket használunk, hogy biztosítsuk a weboldal megfelelő működését és biztonságát, valamint hogy a lehető legjobb felhasználói élményt kínáljuk Neked.

Haladó beállítások

Itt testreszabhatod a süti beállításokat. Engedélyezd vagy tiltsd le a következő kategóriákat, és mentsd el a módosításokat.