Könnyű saláta
2017.08.20

A hűtőben találtam egy kis maradék káposztasalátát, a zöldséges dobozban meg a hozzávalókat. Könnyű, nem erőteljes ízű saláta. Nem barnul meg, másnap is fogyasztható. Most egy pite-formába rétegeztem és gyönyörűen lehet szeletelni.
Hozzávalók:
A káposztasalátához
- ½ kg káposzta
- só ízlés szerint
- ½ kávéskanál köménymag
- 0,5 dl ecet
- 4 evőkanál cukor
- 1 l víz
A zöldségekhez
- ½ db kígyóuborka
- 1 db lila hagyma
- 10 dkg csemegekukorica
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
Az öntethez
- 2 dl joghurt vagy tejföl
- 2 evőkanál majonéz
- 0,5 teáskanál kapor
- 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
- A zöldségeket megmossuk, és vékonyra szeleteljük. Nem sózzuk, mert a káposztasalátában lévő só bőven elég!
- Elkészítjük az öntetet: a joghurtba keverjük az olajat, majonézt és az apróra vágott kaprot.
- Egy tálba rakjuk a káposztasalátát, meglocsoljuk öntettel, rárakjuk az uborkát, paradicsomot, lilahagymát, paprikát és megint meglocsoljuk öntettel, majd rászórjuk a konzerv kukoricát és megint meglocsoljuk. Nem fontos a sorrend!
- Hűtőben minimum 2 órát pihentetjük.