Körözöttes sajttekercs

2017.08.22

Mivel a horgászférjek csirkemájas zsírt kapnak a horgászáshoz, így a fogyis feleségeknek is kedvébe szeretek járni. Persze a végén mindenki eszik mindenből, de az illúzió meg van, hogy ez nem hízlal. Szeretem ezt a sajttekercset, mert vendégvárónak és előételnek is igen kiváló. Saláta mellé pedig kitűnő vacsora.

Hozzávalók:

  • 25 dkg trappista sajt
  • 1 teáskanál vaj
  • 15 dkg körözött
  • 15 dkg sonka
  • ½ db piros kaliforniai paprika
  • ½ db zöld kaliforniai paprika

Elkészítés:

  1. A sonkát és a paprikákat nagyon vékony csíkokra vágjuk.
  2. A sajtot felkockázzuk, és a vajjal gőzfürdőbe tesszük. Kb. 5-10 perc alatt teljesen megolvad a sajt.
  3. Egy sima felületet bevizezünk (ettől nem csúszkál a fólia), erre teszünk egy réteg átlátszó fóliát.
  4. Ráöntjük a megolvadt sajtot, és gyorsan beborítjuk egy másik réteg fóliával.
  5. A két fólia között lévő sajtot téglalap alakúra kinyújtjuk. Nem kell félni, a vaj miatt nem ragad.
  6. Levesszük a felső réteg fóliát.
  7. Megkenjük a teljes felületén körözöttel, rárakjuk a csíkokra vágott sonkát és paprikát, majd szorosan feltekerjük fóliánk segítségével.
  8. Ugyan ebbe a fóliába csomagoljuk, és minimum 2 óráig a hűtőben tároljuk.
  9. Fél centis csíkokra vágva kínáljuk.
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el