Körözöttes sajttekercs
2017.08.22
![](https://e4a648d4c7.cbaul-cdnwnd.com/c5f82d3cac597c9e6e2c0cfbb364783c/200000185-5579b5672a/sajttekercs.jpg?ph=e4a648d4c7)
Mivel a horgászférjek csirkemájas zsírt kapnak a horgászáshoz, így a fogyis feleségeknek is kedvébe szeretek járni. Persze a végén mindenki eszik mindenből, de az illúzió meg van, hogy ez nem hízlal. Szeretem ezt a sajttekercset, mert vendégvárónak és előételnek is igen kiváló. Saláta mellé pedig kitűnő vacsora.
Hozzávalók:
- 25 dkg trappista sajt
- 1 teáskanál vaj
- 15 dkg körözött
- 15 dkg sonka
- ½ db piros kaliforniai paprika
- ½ db zöld kaliforniai paprika
Elkészítés:
- A sonkát és a paprikákat nagyon vékony csíkokra vágjuk.
- A sajtot felkockázzuk, és a vajjal gőzfürdőbe tesszük. Kb. 5-10 perc alatt teljesen megolvad a sajt.
- Egy sima felületet bevizezünk (ettől nem csúszkál a fólia), erre teszünk egy réteg átlátszó fóliát.
- Ráöntjük a megolvadt sajtot, és gyorsan beborítjuk egy másik réteg fóliával.
- A két fólia között lévő sajtot téglalap alakúra kinyújtjuk. Nem kell félni, a vaj miatt nem ragad.
- Levesszük a felső réteg fóliát.
- Megkenjük a teljes felületén körözöttel, rárakjuk a csíkokra vágott sonkát és paprikát, majd szorosan feltekerjük fóliánk segítségével.
- Ugyan ebbe a fóliába csomagoljuk, és minimum 2 óráig a hűtőben tároljuk.
- Fél centis csíkokra vágva kínáljuk.