Marcipán golyó
2017.08.06

Karácsonykor nagyon sok féle bonbont készítek. Az egyik ok az, hogy már ünnepek előtt egy héttel megcsinálom, mert hűtőben nagyon sokáig eláll. A másik ok, hogy ajándéknak készítem, egy szép üvegtálra vagy fagyispohárba csomagolva, különleges, egyedi ajándék. Ráadásul nincs benne semmilyen adalékanyag, mesterséges színezék, tartósítószer.
Hozzávalók:
- 20 dkg marcipán massza
- 4 evőkanál kekszmorzsa
- 6 dkg darált mandula
- 2,5 ml mandulaaroma
- 1 dl habtejszín
- 2 evőkanál darált barnacukor
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 evőkanál napraforgó olaj
Elkészítés:
- A marcipánmasszához hozzáadjuk a finomra darált kekszet és mandulát, ízesítjük mandula aromával, barna cukorral (lehet cukor nélkül is).
- Annyi tejszínnel keverjük össze, amennyitől gyúrható masszává áll össze. Alaposan összedolgozzuk. Inkább laza massza legyen, mert állás után a keksz megszívja magát.
- Kb. fél órát pihentetjük.
- Golyókat formálunk belőle. Tálcára rakjuk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. (Gyorsítani lehet, ha mélyhűtőbe tesszük 1-2 órára.)
- A csokit gőz fölött megolvasztjuk, teszünk bele egy evőkanál olajat, simára keverjük, visszahűtjük fele hőmérsékletűre, és a villára szúrt golyókat megforgatjuk benne. Lehet csak csurgatni a golyókra a csokit, úgy is szép.