Marcipán golyó

2017.08.06

Karácsonykor nagyon sok féle bonbont készítek. Az egyik ok az, hogy már ünnepek előtt egy héttel megcsinálom, mert hűtőben nagyon sokáig eláll. A másik ok, hogy ajándéknak készítem, egy szép üvegtálra vagy fagyispohárba csomagolva, különleges, egyedi ajándék. Ráadásul nincs benne semmilyen adalékanyag, mesterséges színezék, tartósítószer.

Hozzávalók:

  • 20 dkg marcipán massza
  • 4 evőkanál kekszmorzsa
  • 6 dkg darált mandula
  • 2,5 ml mandulaaroma
  • 1 dl habtejszín
  • 2 evőkanál darált barnacukor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál napraforgó olaj

Elkészítés:

  1. A marcipánmasszához hozzáadjuk a finomra darált kekszet és mandulát, ízesítjük mandula aromával, barna cukorral (lehet cukor nélkül is).
  2. Annyi tejszínnel keverjük össze, amennyitől gyúrható masszává áll össze. Alaposan összedolgozzuk. Inkább laza massza legyen, mert állás után a keksz megszívja magát.
  3. Kb. fél órát pihentetjük.
  4. Golyókat formálunk belőle. Tálcára rakjuk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. (Gyorsítani lehet, ha mélyhűtőbe tesszük 1-2 órára.)
  5. A csokit gőz fölött megolvasztjuk, teszünk bele egy evőkanál olajat, simára keverjük, visszahűtjük fele hőmérsékletűre, és a villára szúrt golyókat megforgatjuk benne. Lehet csak csurgatni a golyókra a csokit, úgy is szép.
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el