Mogyorós brownie házi fagyival
2017.07.06
![](https://e4a648d4c7.cbaul-cdnwnd.com/c5f82d3cac597c9e6e2c0cfbb364783c/200000151-a06d4a166f/brownie.jpg?ph=e4a648d4c7)
Gábor fiamtól kaptam egy fagyigépet, egyik születésnapomra. Nagyon szeretem, sokszor készítek benne nyári hűsítőket. Ez volt a legelső fagyim.
Hozzávalók:
A brownie-hoz
- 1 bögre barna cukor (2,5 dl-es bögre)
- 1 bögre finomliszt
- 6 dkg törökmogyoró (durvára darálva)
- 10 dkg étcsokoládé (75 %-os, durvára aprítva)
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 ek rum (vagy rumaroma)
- 1 csomag sütőpor
- 1,5 dl tej
- 1,5 dl napraforgó olaj (vagy 10 dkg vaj)
- 3 db tojás
- 1 csipet só
A házi fagyihoz
- 4 dl habtejszín (30 %-os, vagy 2-2 dl tejszín-tej keveréke)
- 5 db nektarin (érett)
- 15 dkg barna cukor
Az öntethez
- 5 db nektarin (érett)
- 5 dkg barna cukor
Elkészítés:
Fagyi készítése:
- A házi fagyihoz előző este betesszük a fagyigép alját a mélyhűtőbe.
- Másnap elkészítjük a barackpürét, összekeverjük a tejszínnel és a cukorral, majd fagylaltgépbe tesszük, ahol fél óra alatt elkészül.
- Visszatesszük a mélyhűtőbe.
Brownie készítése:
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval habnak felverjük.
- A sárgáját a tejjel, az olajjal és a rummal kikeverjük.
- A harmadik tálban a száraz hozzávalókat (liszt, cukor, kakaó, mogyoró, csoki, sütőpor) összekeverjük, majd alaposan géppel összedolgozzuk a tojássárgájás, olajos, tejes folyadékkal.
- A fehérjét már csak nagy lapáttal, óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük az eddig készített masszánkhoz.
- Sütőpapíros tepsibe öntjük, és előmelegített 175 fokos sütőben megsütjük. (Vigyázzunk vele, hogy ne süssük szárazra, az enyémben még folyós maradt a csokoládé!)
Öntet készítése:
- A barackokat vékonyan megpucoljuk, kimagozzuk, és aprítógépbe rakjuk, amivel pépesre keverjük. Hozzáadunk még egy kevés barna cukrot is.