Mogyorós brownie házi fagyival

2017.07.06

Gábor fiamtól kaptam egy fagyigépet, egyik születésnapomra. Nagyon szeretem, sokszor készítek benne nyári hűsítőket. Ez volt a legelső fagyim.

Hozzávalók:

A brownie-hoz

  • 1 bögre barna cukor (2,5 dl-es bögre)
  • 1 bögre finomliszt
  • 6 dkg törökmogyoró (durvára darálva)
  • 10 dkg étcsokoládé (75 %-os, durvára aprítva)
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 ek rum (vagy rumaroma)
  • 1 csomag sütőpor
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dl napraforgó olaj (vagy 10 dkg vaj)
  • 3 db tojás
  • 1 csipet só

A házi fagyihoz

  • 4 dl habtejszín (30 %-os, vagy 2-2 dl tejszín-tej keveréke)
  • 5 db nektarin (érett)
  • 15 dkg barna cukor

Az öntethez

  • 5 db nektarin (érett)
  • 5 dkg barna cukor

Elkészítés:

Fagyi készítése:

  1. A házi fagyihoz előző este betesszük a fagyigép alját a mélyhűtőbe.
  2. Másnap elkészítjük a barackpürét, összekeverjük a tejszínnel és a cukorral, majd fagylaltgépbe tesszük, ahol fél óra alatt elkészül.
  3. Visszatesszük a mélyhűtőbe.

Brownie készítése:

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval habnak felverjük.
  2. A sárgáját a tejjel, az olajjal és a rummal kikeverjük.
  3. A harmadik tálban a száraz hozzávalókat (liszt, cukor, kakaó, mogyoró, csoki, sütőpor) összekeverjük, majd alaposan géppel összedolgozzuk a tojássárgájás, olajos, tejes folyadékkal.
  4. A fehérjét már csak nagy lapáttal, óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük az eddig készített masszánkhoz.
  5. Sütőpapíros tepsibe öntjük, és előmelegített 175 fokos sütőben megsütjük. (Vigyázzunk vele, hogy ne süssük szárazra, az enyémben még folyós maradt a csokoládé!)

Öntet készítése:

  1. A barackokat vékonyan megpucoljuk, kimagozzuk, és aprítógépbe rakjuk, amivel pépesre keverjük. Hozzáadunk még egy kevés barna cukrot is.
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el