Nagymamám tört krumplis lángosa
2017.07.24
Hagymás natúrszelet kísérője volt ez a krumpli lángos. Drága mamám készítette így élesztő nélkül. Hasonlít a tócsnira, csak főtt, tört burgonyából készül.
Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 5 evőkanál finomliszt
- 2 db tojás
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 3 dl napraforgó olaj
Elkészítés:
- Az egyforma burgonyákat alaposan megmossuk, és héjastól megfőzzük.
- Ha megfőtt, kiszedjük a vízből, és megpucoljuk a héjától.
- Ha kihűlt, összetörjük, belekeverünk 2 egész tojást és annyi lisztet, hogy galuska sűrűségű legyen. Ízesítjük sóval, borssal.
- Bő olajban, kanalanként beleszaggatjuk, ellapítjuk a kanál hasával, és mindkét oldalát pirosra sütjük.
- Papírtörlőre kiszedjük.