Narancs dzsem
2017.03.15

Kaptam egy kosár narancsot. Ennyit biztos nem eszünk meg, így dzsem készült belőle.
Hozzávalók:
- 8-10 db görög narancs
- 4-6 szem szegfűszeg
- 4-5 ek cukor vagy édesítőszer
- Késhegynyi citromsav
- 1 cs dzsemfix
Elkészítése:
- A narancsok levét kicsavarjuk. Ebből a mennyiségből nekem 1 liter narancslé lett.
- A narancslevet feltesszük főzni, hozzáadjuk a cukrot és szegfűszeget és a citromsavat.
- 15 perc forralás után beletesszük a dzsemfix-et, még 5 percig forraljuk.
- Kifertőtlenített, kimosott üvegekbe rakjuk, tetejét rátesszük.
- Az üvegeket fejre állítjuk 5 percre, majd száraz dunsztba tesszük.
Megjegyzés:
- A szegfűszegeket kiszedtem belőle, mert bebarnul a dzsem tőle.
- Nem kell megijedni, hogy híg, teljes kihűlés után kemény dzsem lesz belőle.
- A citromsavtól szép marad a színe.
- Ha van türelmed kihámozni a narancs húsát, azt is bele teheted :)