Narancs dzsem

2017.03.15

Kaptam egy kosár narancsot. Ennyit biztos nem eszünk meg, így dzsem készült belőle.

Hozzávalók:

  • 8-10 db görög narancs
  • 4-6 szem szegfűszeg
  • 4-5 ek cukor vagy édesítőszer
  • Késhegynyi citromsav
  • 1 cs dzsemfix

Elkészítése:

  1. A narancsok levét kicsavarjuk. Ebből a mennyiségből nekem 1 liter narancslé lett.
  2. A narancslevet feltesszük főzni, hozzáadjuk a cukrot és szegfűszeget és a citromsavat.
  3. 15 perc forralás után beletesszük a dzsemfix-et, még 5 percig forraljuk.
  4. Kifertőtlenített, kimosott üvegekbe rakjuk, tetejét rátesszük.
  5. Az üvegeket fejre állítjuk 5 percre, majd száraz dunsztba tesszük.

Megjegyzés:

  • A szegfűszegeket kiszedtem belőle, mert bebarnul a dzsem tőle.
  • Nem kell megijedni, hogy híg, teljes kihűlés után kemény dzsem lesz belőle.
  • A citromsavtól szép marad a színe.
  • Ha van türelmed kihámozni a narancs húsát, azt is bele teheted :)
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el