Narancsos, csokis, mogyorós trüffel
2017.08.08

Igazán különleges íz világú ez a trüffel. Az ember szájában szétolvadnak az ízek, egymás után érezni a csokoládét, majd a narancsot és a vodkát.
Hozzávalók:
- 20 dkg étcsokoládé (jó minőségű)
- 20 dkg törökmogyoró (vagy mandula)
- 4 dkg mascarpone
- 5 dkg vaj
- 0,5 dl habtejszín
- ¼ narancs reszelt héja
- 5 dkg kandírozott narancshéj
- 0,5 dl vodka
- 2 evőkanál porcukor
- 45 g csokoládédara
- 2 csipet fahéj
Elkészítés:
- Az egész héjas mogyorókat vagy mandulákat két percre forró vízbe tesszük, ettől a héjuk leválik a magról.
- Majd a 3/4 részét ledaráljuk, 1/4 részét pedig durvára törjük.
- A csokoládét gőz fölött a vajjal összeolvasszuk.
- Tűzről levéve hozzákeverjük a durvára vágott mogyorót, a kandírozott narancshéját, a mascarponét, tejszínt, reszelt narancs héját, fahéjat, cukrot és a vodkát.
- A ledarált mogyoróból annyit teszünk hozzá, hogy formázható legyen.
- Számítsunk még a hűlés által okozott sűrűsödésre is.
- A masszából golyókat formálunk, meghempergetjük a csokoládédarába.
- Hűtőben, vagy hidegen tároljuk.