Narancsos, csokis, mogyorós trüffel

2017.08.08

Igazán különleges íz világú ez a trüffel. Az ember szájában szétolvadnak az ízek, egymás után érezni a csokoládét, majd a narancsot és a vodkát.

Hozzávalók:

  • 20 dkg étcsokoládé (jó minőségű)
  • 20 dkg törökmogyoró (vagy mandula)
  • 4 dkg mascarpone
  • 5 dkg vaj
  • 0,5 dl habtejszín
  • ¼ narancs reszelt héja
  • 5 dkg kandírozott narancshéj
  • 0,5 dl vodka
  • 2 evőkanál porcukor
  • 45 g csokoládédara
  • 2 csipet fahéj

Elkészítés:

  1. Az egész héjas mogyorókat vagy mandulákat két percre forró vízbe tesszük, ettől a héjuk leválik a magról.
  2. Majd a 3/4 részét ledaráljuk, 1/4 részét pedig durvára törjük.
  3. A csokoládét gőz fölött a vajjal összeolvasszuk.
  4. Tűzről levéve hozzákeverjük a durvára vágott mogyorót, a kandírozott narancshéját, a mascarponét, tejszínt, reszelt narancs héját, fahéjat, cukrot és a vodkát.
  5. A ledarált mogyoróból annyit teszünk hozzá, hogy formázható legyen.
  6. Számítsunk még a hűlés által okozott sűrűsödésre is.
  7. A masszából golyókat formálunk, meghempergetjük a csokoládédarába.
  8. Hűtőben, vagy hidegen tároljuk.
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el