Rakott, túrós palacsinta

2017.07.15

Párom édesanyjától származik a recept.

Hozzávalók:

A palacsintatésztához

  • 25 dkg finomliszt
  • 1 dl tej
  • 1 dl szódavíz
  • 3 db tojás
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 ek napraforgó olaj (a sütéshez)

A túróhoz és öntethez

  • 50 dkg tehéntúró
  • 50 dkg tejföl
  • 20 dkg porcukor
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 1 kk reszelt citromhéj
  • 2 db tojás
  • csipet só

Elkészítés:

  1. A palacsintákat hagyományos módon kisütjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habnak felverjük egy csipet sóval.
  3. A túrót áttörjük, majd összekeverjük 15 dkg porcukorral, 3 cs vaníliás cukorral, a tojássárgájával és a reszelt citromhéj 3/4 részével, majd a tojás felvert fehérjével.
  4. A tejfölt kikeverjük a maradék porcukorral, vaníliás cukorral és a reszelt citrom héjával.
  5. A palacsintákat megtöltjük a túrókrémmel, feltekerjük, és tepsibe helyezzük őket egymás mellé, szorosan. Ha kész az első sor, leöntjük a cukros tejföllel, és rárakjuk a második sort is. Tetejére öntjük a megmaradt tejfölt.
  6. Előmelegített sütőben 15 percig 200 fokon, 15 percig 175 fokon sütjük.
  7. A tejföl szépen rápirul.
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el