Rakott, túrós palacsinta
2017.07.15

Párom édesanyjától származik a recept.
Hozzávalók:
A palacsintatésztához
- 25 dkg finomliszt
- 1 dl tej
- 1 dl szódavíz
- 3 db tojás
- 1 csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 ek napraforgó olaj (a sütéshez)
A túróhoz és öntethez
- 50 dkg tehéntúró
- 50 dkg tejföl
- 20 dkg porcukor
- 4 csomag vaníliás cukor
- 1 kk reszelt citromhéj
- 2 db tojás
- csipet só
Elkészítés:
- A palacsintákat hagyományos módon kisütjük.
- A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habnak felverjük egy csipet sóval.
- A túrót áttörjük, majd összekeverjük 15 dkg porcukorral, 3 cs vaníliás cukorral, a tojássárgájával és a reszelt citromhéj 3/4 részével, majd a tojás felvert fehérjével.
- A tejfölt kikeverjük a maradék porcukorral, vaníliás cukorral és a reszelt citrom héjával.
- A palacsintákat megtöltjük a túrókrémmel, feltekerjük, és tepsibe helyezzük őket egymás mellé, szorosan. Ha kész az első sor, leöntjük a cukros tejföllel, és rárakjuk a második sort is. Tetejére öntjük a megmaradt tejfölt.
- Előmelegített sütőben 15 percig 200 fokon, 15 percig 175 fokon sütjük.
- A tejföl szépen rápirul.