Rántott csuka káposzta ágyon
2017.08.29
![](https://e4a648d4c7.cbaul-cdnwnd.com/c5f82d3cac597c9e6e2c0cfbb364783c/200000189-3904f39ffc/r%C3%A1ntottcsuka-k%C3%A1poszta%C3%A1gyon.jpg?ph=e4a648d4c7)
Itt a pecázás ideje, hoztam halas receptet.
Ezt a receptet unokaöcsémtől hallottam és rögtön el is készítettem legnagyobb örömére. Ünnepekkor megmaradt rántott húsokat így lehet frissíteni. Mindenféle húsból finom. A savanyú káposzta fenséges ízt ad a húsoknak. A tejföltől megpuhul. Öcsi azóta már nincs velünk, de a receptjét megőrzöm.
Hozzávalók:
- 1,5 kg csuka
- 80 dkg savanyú káposzta
- 10 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg finomliszt
- 2 db tojás
- 2 evőkanál tej
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 1 dl napraforgó olaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 db babérlevél
- köménymag ízlés szerint
- 50 dkg tejföl
Elkészítés:
- A tisztára pucolt halat kifilézzük.
- Feldaraboljuk egyforma darabokra, sózzuk, borsozzuk és állni hagyjuk egy fél órát.
- Közben a füstölt szalonnát zsírjára pirítjuk, rádobjuk az átmosott savanyú káposztát, ízesítjük borssal, sóval, egész köménnyel és babérlevéllel. Fedő alatt minimum 1/2 órát dinszteljük.
- A halszeleteket bepanírozzuk és kevés olajon világos színűre sütjük. Konyhai papírra kiszedjük.
- Egy tepsibe elterítjük a dinsztelt káposztát, ráfektetjük a rántott halakat és tejföllel meglocsoljuk.
- Forró 200 fokos sütőben 1/2 órát sütjük.