Reggelihez krémek
2017.08.24
![](https://e4a648d4c7.cbaul-cdnwnd.com/c5f82d3cac597c9e6e2c0cfbb364783c/200000186-e3f37e4f26/reggeli-kr%C3%A9mek.jpg?ph=e4a648d4c7)
Próbálom változatossá tenni a reggeliket. Sok kevert krémem van, mert nem igazán szeretjük a felvágottakat. Ha készen veszek, pl. májkrémet, szeretem feltúrbózni, hogy ne ugyanazt az ízt együk állandóan. Ezeknek a krémeknek csak a fantáziánk szab határt.
Hozzávalók:
A halkrémhez
- 170 g konzerv olajos hal
- 5 dkg vaj (vagy margarin)
- 5 dkg mascarpone (vagy natúr vajkrém)
- 2 evőkanál citromlé
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
A májkrémhez
- 10 dkg májkrém
- 5 dkg vaj (vagy margarin)
- 5 dkg mascarpone (vagy natúr vajkrém)
- 1 db főtt tojás
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 evőkanál majonéz
- 1 csokor snidling (vagy újhagyma, apróra vágva)
Elkészítés:
- A krémek hozzávalóit tálba tesszük, és nagyon alaposan összedolgozzuk.
- Hűtőben maximum másnap reggelig tárolhatjuk.