Rumos golyó
2017.08.09
![](https://e4a648d4c7.cbaul-cdnwnd.com/c5f82d3cac597c9e6e2c0cfbb364783c/200000175-99c1b9abbd/rumos-goly%C3%B3.jpg?ph=e4a648d4c7)
A legegyszerűbb, extra finom, extra gyors bonbon. Fagyasztani is lehet,
így amikor a váratlan vendég bejelentkezik telefonon, kiveszem a hűtőből és
fogyasztható, mire megérkezik :)
Hozzávalók:
- 20 dkg kekszmorzsa
- 20 dkg mandula
- 0,5 dl rum
- 5 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 dl habtejszín
- 5 dkg cukrozatlan kakaópor
- 10 dkg aszalt gyümölcsök
- 10 dkg étcsokoládé jó minőségű
- 1 evőkanál napraforgó olaj
Elkészítés:
- Az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk.
- A kekszet, a mandulát, a kakaót és a porcukrot összekeverjük.
- Hozzáadjuk a vajat, a rumot, az aszalt gyümölcsöket és annyi tejszínt, hogy formázható legyen.
- Golyókat formázunk belőle, amit hűtőben pihentetünk minimum 2 órán keresztül.
- Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét az olajjal.
- A golyókat villára szúrva megmártjuk a csokoládéban. Rácsra tesszük.
- A maradék csokit vékony sugárban még a golyókra csurgatjuk, így kapnak egy kis mintázatot is.
Megjegyzés:
- Mandula helyett lehet mogyorót is bele tenni.
- Kekszmorzsa helyett pedig kukoricapelyhet darálok le. Így Gluténmentes lesz!!!