Rumos golyó

2017.08.09

A legegyszerűbb, extra finom, extra gyors bonbon. Fagyasztani is lehet, így amikor a váratlan vendég bejelentkezik telefonon, kiveszem a hűtőből és fogyasztható, mire megérkezik :)

Hozzávalók:

  • 20 dkg kekszmorzsa
  • 20 dkg mandula
  • 0,5 dl rum
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 dl habtejszín
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 10 dkg aszalt gyümölcsök
  • 10 dkg étcsokoládé jó minőségű
  • 1 evőkanál napraforgó olaj

Elkészítés:

  1. Az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk.
  2. A kekszet, a mandulát, a kakaót és a porcukrot összekeverjük.
  3. Hozzáadjuk a vajat, a rumot, az aszalt gyümölcsöket és annyi tejszínt, hogy formázható legyen.
  4. Golyókat formázunk belőle, amit hűtőben pihentetünk minimum 2 órán keresztül.
  5. Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét az olajjal.
  6. A golyókat villára szúrva megmártjuk a csokoládéban. Rácsra tesszük.
  7. A maradék csokit vékony sugárban még a golyókra csurgatjuk, így kapnak egy kis mintázatot is.

Megjegyzés:

  • Mandula helyett lehet mogyorót is bele tenni.
  • Kekszmorzsa helyett pedig kukoricapelyhet darálok le. Így Gluténmentes lesz!!!
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el