Tejszínes, mustáros hús makarónival
2017.07.31

Egy nagyon egyszerű, gyors és finom ételt készítettem. Praktikus, mert könnyen lehet melegíteni. Ez már nagyon régi receptem, azóta laktóz mentes tejszínnel vagy rizstejjel készítem, mert a férjem laktóz érzékeny.
Hozzávalók:
- 1 kg sertéshús (comb vagy karaj)
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 0,5 dl napraforgó olaj
- 2 dl főzőtejszín
- 2 evőkanál mustár
- só, ízlés szerint
- bors, ízlés szerint
- 1 kávéskanál majoranna
- 1 kávéskanál paprikakrém
- 2 kávéskanál sűrített paradicsom
- 2 db babérlevél
- 1 evőkanál finomliszt
- 50 dkg makaróni
- 1 dl húslé
Elkészítés:
- A húst megmossuk, a vizet leitatjuk róla, csíkokra vágjuk és sóval, borssal, majorannával fűszerezzük.
- A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük.
- Rádobjuk a fűszerezett húst és fehéredésig pirítjuk.
- Hozzáadjuk a babérlevelet, paprikakrémet, sűrített paradicsomot, felöntjük húslével és fedő alatt puhára pároljuk.
- Közben kifőzzük a tésztát és elkészítjük a habarást.
- A tejszínt kikeverjük a liszttel, mustárral majd egy merőkanálnyi forró húslével és visszaöntjük a húsra.
- Alaposan összeforraljuk.
Megjegyzés:
- Sertéshús helyett készíthetjük csirkéből vagy pulykából.
- Paprikakrém és sűrített paradicsom helyett 1 db paprikát és 1 db paradicsomot apróra vágva tegyünk bele.