Tejszínes, mustáros hús makarónival

2017.07.31

Egy nagyon egyszerű, gyors és finom ételt készítettem. Praktikus, mert könnyen lehet melegíteni. Ez már nagyon régi receptem, azóta laktóz mentes tejszínnel vagy rizstejjel készítem, mert a férjem laktóz érzékeny.

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéshús (comb vagy karaj)
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 0,5 dl napraforgó olaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál mustár
  • só, ízlés szerint
  • bors, ízlés szerint
  • 1 kávéskanál majoranna
  • 1 kávéskanál paprikakrém
  • 2 kávéskanál sűrített paradicsom
  • 2 db babérlevél
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 50 dkg makaróni
  • 1 dl húslé

Elkészítés:

  1. A húst megmossuk, a vizet leitatjuk róla, csíkokra vágjuk és sóval, borssal, majorannával fűszerezzük.
  2. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük.
  3. Rádobjuk a fűszerezett húst és fehéredésig pirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a babérlevelet, paprikakrémet, sűrített paradicsomot, felöntjük húslével és fedő alatt puhára pároljuk.
  5. Közben kifőzzük a tésztát és elkészítjük a habarást.
  6. A tejszínt kikeverjük a liszttel, mustárral majd egy merőkanálnyi forró húslével és visszaöntjük a húsra.
  7. Alaposan összeforraljuk.

Megjegyzés:

  • Sertéshús helyett készíthetjük csirkéből vagy pulykából.
  • Paprikakrém és sűrített paradicsom helyett 1 db paprikát és 1 db paradicsomot apróra vágva tegyünk bele.
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el