Tésztasaláta

2017.06.16

Vecsési Kata barátnőmnél ettünk először ilyet. Nagyon finom, jó egyszerű vacsorának, svédasztalos tálaláshoz, sültekhez, vendégvárónak. Laktató, így ez a mennyiség egy 10-12 főnek elég.

Hozzávalók:

  • 50 dkg orsótészta
  • 2 közepes fej lila hagyma
  • 160 g csemegekukorica
  • 20 dkg sonka
  • 450 gr tejföl+ kicsi tej
  • 6-8 evőkanál majonéz
  • 10 dkg sajt
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • mustár ízlés szerint
  • citromlé ízlés szerint
  • pici porcukor

Elkészítés:

  • A tésztát olaszosra főzzük (picit kemény legyen, mert a tejföltől megpuhul), leöblítjük és leszűrjük.
  • A lilahagymát közepes kockákra vágjuk.
  • A sajtot lereszeljük, a sonkát vékony csíkokra vágjuk.
  • Egy nagy tálban elkeverjük a majonézt, a tejfölt, a sót, a borsot, mustárt, citrom levét és egy pici porcukrot.
  • Beletesszük a kukoricát, a lilahagymát, a sonkát és legvégén a főtt tésztát.
  • Óvatosan összekeverjük, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
  • Hűtőbe tesszük minimum 2 órára.

Megjegyzés:

  • Ha a tészta nagyon magába szívta a tejfölt, hígítsuk meg egy kis tejjel vagy tejszínnel.
  • Nagyon pikáns ízt ad neki 2-3 db csemege uborka apróra vágva.
  • Tehetünk még bele egy fél almát is, apróra vágva.
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el