Tésztasaláta
2017.06.16
![](https://e4a648d4c7.cbaul-cdnwnd.com/c5f82d3cac597c9e6e2c0cfbb364783c/200000138-41ae742c31/t%C3%A9sztasal%C3%A1ta.jpg?ph=e4a648d4c7)
Vecsési Kata barátnőmnél ettünk először ilyet. Nagyon finom, jó egyszerű vacsorának, svédasztalos tálaláshoz, sültekhez, vendégvárónak. Laktató, így ez a mennyiség egy 10-12 főnek elég.
Hozzávalók:
- 50 dkg orsótészta
- 2 közepes fej lila hagyma
- 160 g csemegekukorica
- 20 dkg sonka
- 450 gr tejföl+ kicsi tej
- 6-8 evőkanál majonéz
- 10 dkg sajt
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- mustár ízlés szerint
- citromlé ízlés szerint
- pici porcukor
Elkészítés:
- A tésztát olaszosra főzzük (picit kemény legyen, mert a tejföltől megpuhul), leöblítjük és leszűrjük.
- A lilahagymát közepes kockákra vágjuk.
- A sajtot lereszeljük, a sonkát vékony csíkokra vágjuk.
- Egy nagy tálban elkeverjük a majonézt, a tejfölt, a sót, a borsot, mustárt, citrom levét és egy pici porcukrot.
- Beletesszük a kukoricát, a lilahagymát, a sonkát és legvégén a főtt tésztát.
- Óvatosan összekeverjük, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
- Hűtőbe tesszük minimum 2 órára.
Megjegyzés:
- Ha a tészta nagyon magába szívta a tejfölt, hígítsuk meg egy kis tejjel vagy tejszínnel.
- Nagyon pikáns ízt ad neki 2-3 db csemege uborka apróra vágva.
- Tehetünk még bele egy fél almát is, apróra vágva.