Túrós-káposztás galuska
2017.07.14
![](https://e4a648d4c7.cbaul-cdnwnd.com/c5f82d3cac597c9e6e2c0cfbb364783c/200000156-3d1063e08c/t%C3%BAr%C3%B3s-k%C3%A1poszt%C3%A1s-galuska.jpg?ph=e4a648d4c7)
Drága nagymamám sparheltjén főztem ezt az egyszerű, de laktató ételt. Most látom, hogy még a tejfölt sem volt időm rátenni, olyan gyorsan eltűnt a sparheltről.
Hozzávalók:
Túrós galuskához
- 50 dkg finomliszt
- 25 dkg tehéntúró
- só ízlés szerint
- 3 db tojás
- 2 dl víz
Káposztához
- 1 kg káposzta
- 10 dkg füstölt szalonna
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítés:
Túrós galuskához
- A galuskához összekeverjük a hozzávalókat, annyi vizet adunk hozzá, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. A túrót áttörve adjuk hozzá.
- Pihentetjük.
- Forró, lobogó vízbe szaggatjuk, ha feljöttek a galuskáink a víz felszínére, leszűrjük, átöblítjük hideg vízzel, lecsorgatjuk.
Káposztához
- Amíg pihen a galuska tésztája, lereszeljük a káposztát, besózzuk, állni hagyjuk.
- Megpirítjuk az apróra vágott szalonnát. Kiszedjük a szalonnadarabokat.
- A szalonnás zsírra dobjuk a kicsavart káposztát, és lepirítjuk.
- Ízesítjük borssal, esetleg sóval.
- Rádobjuk a túrós galuskákat, tejföllel és pirított szalonnával tálaljuk.