Túrós-káposztás galuska

2017.07.14

Drága nagymamám sparheltjén főztem ezt az egyszerű, de laktató ételt. Most látom, hogy még a tejfölt sem volt időm rátenni, olyan gyorsan eltűnt a sparheltről.

Hozzávalók:

Túrós galuskához

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg tehéntúró
  • só ízlés szerint
  • 3 db tojás
  • 2 dl víz

Káposztához

  • 1 kg káposzta
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítés:

Túrós galuskához

  1. A galuskához összekeverjük a hozzávalókat, annyi vizet adunk hozzá, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. A túrót áttörve adjuk hozzá.
  2. Pihentetjük.
  3. Forró, lobogó vízbe szaggatjuk, ha feljöttek a galuskáink a víz felszínére, leszűrjük, átöblítjük hideg vízzel, lecsorgatjuk.

Káposztához

  1. Amíg pihen a galuska tésztája, lereszeljük a káposztát, besózzuk, állni hagyjuk.
  2. Megpirítjuk az apróra vágott szalonnát. Kiszedjük a szalonnadarabokat.
  3. A szalonnás zsírra dobjuk a kicsavart káposztát, és lepirítjuk.
  4. Ízesítjük borssal, esetleg sóval.
  5. Rádobjuk a túrós galuskákat, tejföllel és pirított szalonnával tálaljuk.
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el