Túrós sajtgolyók
2017.03.23
Kedvenc vendégváró falatkáim egyike ezek a sajtgolyók. Nagyon gyorsan el lehet előre készíteni, jót tesz neki a hűtőben pihenés.
Gluténmentes!

Hozzávalók:
A sajtgolyókhoz
- 50 dkg tehéntúró
- 20 dkg trapista sajt
- 10 dkg füstölt sajt
- 10 dkg krémsajt (natúr vagy mascarpone)
- 2 ek tejföl
- só
- őrölt bors
A hempergetéshez
- őrölt paprika
- snidling vagy petrezselyem
- 5 dkg reszelt
sajt vagy szezám mag
Elkészítés:
- A túrót összetörjük, és hozzákeverjük a hozzávalókat, ízesítjük sóval, borssal.
- Apró, kicsi golyókat gyúrunk belőle.
- Meghempergetjük őket.
- Hűtőben tároljuk legalább 3 órát, hogy összeérjenek az ízek!
Megjegyzés:
- Tehetünk a sajtgolyóba apróra vágott lilahagymát, fokhagymát vagy őrölt köményt.
- Lehet még darált dióba vagy mandulába is forgatni :)