Túrós-sajtos rúd egyszerűen
2017.04.12

Egy nagyon egyszerű és gyors rágcsálni valót készítettem. Szokásom, hogy mások receptjéből összeállítok egy saját receptet. Ez a recept kiválóan alkalmas vendégfogadáskor, mert csak össze kell gyúrni, bevágni a hűtőbe, másnap kivenni, nyújtani és sütni.
Hozzávalók: 2 adag
- 50 dkg túró
- 50 dkg liszt
- 35 dkg vaj vagy ráma
- 2 dkg élesztő
- 1 ek só
- 1 db tojás + 1 kenéshez
- pici langyos tej
- 2X10 dkg sajt
Elkészítés:
- A túrót áttörjük, hozzáadjuk a lisztet, sót, tojást, belemorzsoljuk a vajat, élesztőt és pici langyos tejjel gyorsan összegyúrjuk.
- Kettévesszük, befóliázzuk átlátszó fóliával. Egyik felét fagyasztóba tesszük, 2-3 hétig is eláll. Másik felét 1 éjszára hűtőbe tesszük.
- Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, tojással megkenjük, tetejére reszelt sajtot szórunk.
- 175 fokon tepsinként 10-12 percig sütjük. Maradjon szép világos, így másnap is finom, porhanyós.
- Egy adagból sűrűn rakva 2,5 tepsi rúd lesz. Ez dupla adag.