Túrós-sajtos rúd egyszerűen

2017.04.12

Egy nagyon egyszerű és gyors rágcsálni valót készítettem. Szokásom, hogy mások receptjéből összeállítok egy saját receptet. Ez a recept kiválóan alkalmas vendégfogadáskor, mert csak össze kell gyúrni, bevágni a hűtőbe, másnap kivenni, nyújtani és sütni.

Hozzávalók:  2 adag

  • 50 dkg túró
  • 50 dkg liszt
  • 35 dkg vaj vagy ráma
  • 2 dkg élesztő
  • 1 ek só
  • 1 db tojás + 1 kenéshez
  • pici langyos tej
  • 2X10 dkg sajt

Elkészítés:

  1. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a lisztet, sót, tojást, belemorzsoljuk a vajat, élesztőt és pici langyos tejjel gyorsan összegyúrjuk.
  2. Kettévesszük, befóliázzuk átlátszó fóliával. Egyik felét fagyasztóba tesszük, 2-3 hétig is eláll. Másik felét 1 éjszára hűtőbe tesszük.
  3. Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, tojással megkenjük, tetejére reszelt sajtot szórunk.
  4. 175 fokon tepsinként 10-12 percig sütjük. Maradjon szép világos, így másnap is finom, porhanyós.
  5. Egy adagból sűrűn rakva 2,5 tepsi rúd lesz. Ez dupla adag.
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el