Üvegbe zárt természet...
2017.05.08

Elkezdődött
a tartósítás ideje. Medvehagymát és újhagyma zöldjét tettem el télire. Egyik
felét mélyhűtőbe, másik feléből egy vajas krémet készítettem. Most sokkal több
volt, mint a receptben leírt mennyiség :)
Az új hagymának a zöld leveleit nem eszi senki, így krémet készítek belőle. Ha vajjal készül, nagyon finom szendvics kenyérre, az olívaolajos változatot pedig ételekhez használom.
Hozzávalók:
- 20 dkg medvehagyma
- 10 közepes db újhagyma zöldje
- 2 dl olívaolaj (vagy 20 dkg vaj)
- só ízlés szerint
Elkészítés:
- Mindkét fajta zöldet megmossuk, lecsöpögtetjük, papírtörölközővel felitatjuk a vizet róla.
- Aprítógépben külön-külön összedolgozzuk olívaolajjal vagy vajjal, és ízlés szerint sóval.
- Esetleg még ízesíthetjük borssal is.
- Hűtőben sokáig eláll.